Recent Posts

Mandarinina tortica brez glutena

Za vse sladkosnede, ki se izogibajo glutena. No, pa tudi tistim, ki se ga ne, bo tale tortica okusna 😉 poleg tega, da mandarine vsebujejo veliko C vitamina, imajo tudi druge zdravilne učinke.

🕑 30 minut |  ⭐ zelo enostavno

 

Za tortico potrebujemo:

  • 450g mandarin (približno 6 kosov)
  • 3 jajca 🥚
  • 200g sladkorja
  • 300g mandljeve moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 žlici Amaretta (opcijsko)
  • sladkor v prahu za posip

        Naj se packanje začne...

  1. Pečico nastavimo na 180°C 🔥
  2. Naše mandarine operemo in damo v posodo z mrzlo vodo (odkrijemo, da znajo plavat ampak nič hudega!) vseeno jih zavremo za 15 minut - zakaj? Tako odstranimo grenkobo iz mandarin. Kdo pa hoče grenko tortico!?
  3. Na hitro pospravimo kuhinjo da se 🍊 ohladijo in jih narežemo na četrtine. Odstranimo vse peške, ker tudi peške ne spadajo v tortico (najbolje, da to počnemo na krožniku, da ne izgubimo soka in pulpe). In zdaj je čas za pire. Mandarine blendamo, dokler niso popolnoma gladke in odmerimo 330g pireja
  4. Pire damo na stran oziroma v hladilnik, če smo že pozni in bomo nadaljevali naslednji dan
  5. Za naslednje korake potrebujemo samo 1 skledo (da bomo čim manj pomivali). Jajca stepemo in dodamo sladkor, dokler ne dobimo rahle in kremaste mase. Dodamo mandljevo moko in pulpo mandarin, pecilni prašek in Amaretto (če želimo) in dobro zmešamo
  6. Damo v pekač in pečemo za 50-60 minut, dokler ni tortica zlato rjava - z zobotrebcem preverimo če je že; če pride ven suh, je pripravljena
  7. Ohladimo jo za 10 minut in potem odstranimo iz pekača da se dokončno ohladi
  8. Okrasimo jo s sladkorjem v prahu in se prepustimo sladkim užitkom 🥮
 

 

    ← Previous Post