Recept Kifeljčar s skuto

Top izbira vsakega gurmana v naglici

S tem, ko vam ni potrebno olupiti krompirja prihranite čas, med pripravo pa lahko postorite še kaj drugega.

Kifeljčar tvori odlično kombinacijo z vsemi mesninami, ribami in ostalo zelenjavo. Za popolno poletno kombinacijo priporočamo, da ga kombinirate s svežim sirom za žar ali s svežo skuto. To smo pripravili kar sami in rezultat je bil za prste polizat.

Seveda imate na voljo tudi pomočnike – eko borce Zdrave dostave. Vse sestavine, ki jih potrebujete za pripravo eko obroka, lahko naročite v naši trgovini, mi pa vam jih dostavimo na dom. Ekološki kifeljčar z ekološke kmetije Avšič je na voljo le en mesec v letu.

Njiva krompirja kifeljčarja

Priprava skute

Za skuto potrebujete

  • 3 l mleka
  • 60 ml bio jabolčnega kisa
  • 2 bio mladi čebulici
  • 1 strok bio česna
  • svež drobnjak po okusu
  • rdeča paprika v prahu po okusu

Priprava

V dovolj veliko posodo vlijte 3 litre mleka. Segrejte ga na srednjem ognju in ga odstavite, ko začne rahlo vreti. Vanj vlijte 60 ml jabolčnega kisa in hitro boste opazili delce skute, ki bodo priplavali na vrh.

Tako jo pustite stati še pol ure, nato pa jo odcedite, zmešajte z narezano mlado čebulico in česnom ter začinite po okusu. Postavite jo na hladno.

Priprava krompirja

Za krompir potrebujete

  • 1 kg bio kifeljčarja
  • 2 žlici bio rastlinskega olja
  • 1 vejica svežega rožmarina
  • ščep himalajske soli
  • origano po okusu
  • poper po okusu

PEka krompirja

Kifeljčarja vrzite (če ga ne vržete, ne deluje) v hladno vodo in ga očistite. Pri tem pa pazite, da ne poškodujete njegove lupinice. Osušite ga v čisti krpi in ga zakotalite na pekač. Prelijte ga z oljem, posolite in začinite po okusu. Eko borci priporočamo, da med krompirčke skrijete nekaj vejic rožmarina ter ga posujete z origanom in poprom. Tako pripravljenega porinite v pečico na 200 stopinj za 40 min, vmes pa dvakrat premešajte. 

Ko je kifeljčar pečen, ga skupaj s skuto postrezite eko-jedcem.

Pečen krompir kifeljčar recept