Zdrava zelenjava za zdrave ljudi in zdrav planet!

Namesto polnih ust velikih besed, imejmo raje POLNA USTA ZDRAVE ZELENJAVE!

Živimo v času poplave informacij in družabnih omrežij, zaradi česar imamo iluzijo, da veliko vemo, še več pa imamo povedati. A po drugi strani se iz teh velikih besed le redko rodijo konkretna dejanja. Naša filozofija je drugačna. Prepričani smo, da lahko iz na videz majhnih dejanj poženejo daljnosežne posledice. Ne čakamo, da drugi izboljšajo svet, ampak se trudimo sami biti seme sprememb.

Verjamemo, da je mogoč harmoničen odnos med ljudmi in naravo.
Zato nas pri ekološki pridelavi vodijo: ljubezen, skrbnost in znanje. Narava nam v zameno podarja hranljiv pridelek polnega okusa. A ves naš trud bi bil zaman, če ne bi bilo vas, ozaveščenih kupcev. Sveže nabrano, sezonsko zelenjavo vam dostavimo na dom, vi pa nam zanjo pošteno plačate. Tako je zeleni krog ljubezni, zdravja in spoštovanja sklenjen.
Izdelovanje gajbice

Pravijo, da je potrošnik kralj. Bodite raje EKOLJUBEC!

Danes trgovci radi rečejo, da je potrošnik kralj, čigar želja je njihov ukaz. A ta kraljevska pozicija je le na videz laskava. V resnici se potrošnika na ta način jemlje kot pasivnega, razvajenega otroka, ki mu je potrebno v vsem ustreči. Za nas ste potrošniki aktivni, odgovorni sogovorniki, ki ne gledate le na lastno ugodje, temveč tudi na obče dobro. Ker imate ekološko zelenjavo zares radi, ji pogledate skozi prste, ker ni vedno popolnega videza, saj je za vas pomembnejši poln okus. Razumete tudi, da vam ni vedno vsa na voljo, saj njeni darovi zorijo v različnih delih leta.

Pobiranje zelja
Pripravljanje zelja
Končno zelje

Z vsakim nakupom pri nas storite vsaj pet odgovornih dejanj:

1.

Z odločitvijo ZA ekološko zelenjavo dokazujete, da imate izbiro: za boljše zdravje, bolj zdravo družbo in bolj zdrav planet!

2.

Z nakupom, ki resda ni najcenejši, ampak najmodernejši in najpravičnejši, podpirate lokalno pridelavo. S tem pa pripomorete tudi k ohranjanju podeželja in krepitvi domače ekonomije.

3.

Z odpovedjo individualnemu nakupu v trgovini racionalizirate pot od pridelovalca k potrošnika, s čimer zmanjšujete svoj ogljični odtis.

4.

Z zamenjavo plastične embalaže s (povratno) kartonsko in leseno zmanjšujete onesnaževanje okolja.

5.

In nenazadnje: z uživanjem ekološke zelenjave skrbite za svoje zdravje in z lastnim zgledom vzgajate nove generacije.

Nasmejani Gašper

 

 

 

Vas zanima več o naši ekipi?