Opis
Opis
Razlogov, zakaj nas ta paradižnikova omaka tako razveseli, je več. Je zelo uporabna, okusna in zdrava.
Država porekla
- Makedonija
Kako pripraviti
Paradižnikovo omako lahko uporabljamo hladno ali toplo. Toplo dodajamo k testeninam, tortilijem, picam, mesnim, ribjim, zelenjavnim in morskim jedem. Hladna pa je super za pomako in dodatek jedem z žara.
Shranjevanje
Po odprtju shranite v hladilniku.
Sestavine
Bio paradižnik 69 %, bio sončnično olje, bio agavin sirup, bio peteršilj, bio listi stevie, bio zelišča 1% (bio timijan, bio bazilika, bio origano, bio šetraj, bio črni poper, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina. Lahko vsebuje sledi bio zelene, bio gorčičnega semena in bio sezmovega semena.
Hranilna vrednost
Na: 100 g |
|
Kalorije: 65 kcal |
|
Skupaj maščobe: 4.3 g |
|
Nasičene maščobe: 0 g |
|
Polinenasičene maščobe: ni podatka |
|
Mononenasičene maščobe: ni podatka |
|
Holesterol: ni podatka |
|
Natrij: 1 g |
|
Kalij: ni podatka |
|
Ogljikovi hidrati: 4 g |
|
Prehranske vlaknine: ni podatka |
|
Sladkor: 0.8 g |
|
Beljakovine: 1.8 g |
|
Vitamin A: ni podatka |
Vitamin C: ni podatka |
Kalcij: ni podatka |
Železo: ni podatka |
Vitamin D: ni podatka |
Vitamin B6 ni podatka |
Kobalamin: ni podatka |
Magnezij ni podatka |