Bio Kaki 500 g

2,35 

Trenutno ni zaloge

Ni na zalogi

Šifra: 8697991737791 Kategoriji: ,
 

Opis

Opis

Kaki je prava vitaminska bomba, ki ima številne zdravilne lastnosti sestavin, ki jih vsebuje, ugodno vplivajo na naše zdravje in s tem izboljšajo tudi naše počutje. Je vsestransko uporaben tako v naravni kozmetiki kot v kulinariki.

Zanimivost

Njegovo botanično ime (Diospyros kaki) v stari grščini pomeni hrana za bogove.

Država porekla

Slovenija 

Sezona 

Oktober – December

Kako pripraviti

Vključevanje kakija v pripravo jedi je pestro in raznoliko. Odlično se poda v jogurte, marmelado, kakijevo vino, kis, žganje, razne nadeve, pudinge, sadne solate in peciva. Narezanega na krhlje sušimo in ga uživamo kot okusno in zdravo suho sadje. Največkrat pa ga jemo kar samostojno. Če smo se odločili, da ga damo v smutije je najbolje, da mu odstranimo lupino, saj ta doda neokusno konsistenco.

Kako shraniti

Shranjujemo ga lahko na kuhinjskem pultu. Hitreje pa dozori, če ga hranimo z jabolkom, hruško ali banano. Lahko ga zmeljemo tudi v kašo, v blenderju ali z vilicami. Kašo zamrznemo, v skrinji jo hranimo vse do 6 mesecev.

Hranilna vrednost

Kaki je izredno hranljiv sadež. Vsebuje enostavne in hitro prebavljive sladkorje. 100 gramov kakija vsebuje skoraj 80 kalorij, malo beljakovin in maščob ter nekatere vitamine.

Dodatne informacije

Teža 0.5 kg