Bio Limelona 1 kos

5,00 

Trenutno ni zaloge

Ni na zalogi

Šifra: 9483318492126 Kategorije: , , ,
 

Opis

Opis

Oblike kot melona, barve kot limeta. Zelo sladka (14 % sladkorja), s kančkom kislega in neverjetno osvežujoča. Njeno meso je rahlo mokaste konsistence, podobno hruški “Nashi”. Težko je opisati okus nečesa čisto novega. Povprečna Limelona ima cca. 1,5 kg.

Vse naše Limelone prihajajo z Ekološke Kmetije Avšič, kjer imajo edini ekološki nasad te buče v Evropi. Aleš Avšič je melono prvič poizkusil na Tajvanu, tako jo je vzljubil, da se je odločil, da jo bo predstavil Evropi. Poletja 2020 so na police že prišle prve limelone, ki so zrasle iz njegovih semen.

Melona je nastala s selektivno vzrejo in križanjem različnih vrst, torej po čisto naravni poti. Kljub frankenstein imenu, je skrb o GMO, tukaj odveč.

PRIDELEK JE OBRAN MANJ KOT 24 UR PRED DOSTAVO.

Zanimivost

Običajna melona zori tudi, ko jo odtrgamo s peclja. Ker lahko pot do vas traja različno dolgo, zna priti melona do vas ali pre-zrela ali premalo-zrela. Zato imamo mnogi med nami z njo slabo izkušnjo. Limelona zori samo na peclju, kar pomeni, da jo oberejo na vrhuncu zrelosti, kjer vas tudi počaka.

Država porekla

Slovenija – Ekološka Kmetija Avšič

Kako pripraviti

Narezana na kos navduši vsakogar. Ker je okus čisto nov, je na vas, da eksperimentirate. Svojo mesto bi definitivno lahko našla v poletnih solatah, mogoče celo ob kakšni ribji jedi. Najbolj očiten potencial ima tudi v različnih osvežilnih sladicah – sorbeti, sladoledi…

Sezona

Junij – Avgust

Shranjevanje

Limelona bo do vas prišla v njeni popolni zrelosti. Nikakor jo ne dajte v hladilnik, saj bo v njem izgubila okus. Pospravite jo na hladno temno mesto (najboljše klet), kjer bo počakala tudi do enega meseca.

Hranilna vrednost

Meso Limelone ima kot sadež kar visoko vsebnost sladkorja (14 g na 100g). Zakladnica zdravja pa se skriva v njenih semenih, katera skrivajo visoko vsebnost vitamina B in celo nekaj beljakovin (6 %).

Na: 100g (mesa)
Kalorije: 57 kcal
Skupaj maščobe: 0.2 g
Nasičene maščobe: 0.1 g
Polinenasičene maščobe: 0.1 g
Mononenasičene maščobe: 0 g
Holesterol: 0 mg
Natrij: 16 mg
Kalij: 267 mg
Ogljikovi hidrati: 14 g
Prehranske vlaknine: 0.9 g
Sladkor: 8 g
Beljakovine: 0.8 g
Vitamin A: 3.6 IU Vitamin C: 36,7 mg
Kalcij: 9 mg Železo: 0.2 mg
Vitamin D: 0 IU Vitamin B6 0.1 mg
Kobalamin: 0 µg Magnezij 12 mg

Dodatne informacije

Teža 2 kg