Bio Mango Haden

Izbirate lahko med paketi: 1 kos, 5 kosov in 9 kosov. Brezplačna dostava na območju Ljubljane v prvih dveh tednih januarja velja tudi za paket s petimi kosi. Za popust v košarici vnesite kodo: mango22za2

5,00 36,00 

Trenutno ni zaloge
Počisti

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: , Oznaki: ,
 

Opis

Opis

Mango je eden najbolj priljubljenih tropskih sadežev. Sadeži so lahko zeleni, rumeni, oranžni ali rdečkasti; običajno so rdečkasti na tisti strani, ki je obrnjena proti soncu. Meso manga je oranžno rumeno, v sredini pa je velika koščica.

En sadež tehta približno 300-400 g.

Zanimivost

Kombinacija vitaminov in mineralov, ki jih vsebuje, nas odvrne od tesnobnih misli k ljubečim, zato ga upravičeno imenujemo tudi sadež ljubezni.

Država porekla

  • Brazilija

Sezona

Celo leto

Posebnost

Mango je trgan dozorjen in je v Slovenijo pripeljan z letalom v roku petih dni po obiranju v Braziliji. Tako ste lahko prepričani, da je poleg izvrstnega okusa, ki ga ima, ohranil tudi svežino in hkrati hranilne vrednosti. Navadno ga prodamo v nekaj dneh po tem ko prispe, zato izkoristite, če je mango v tem trenutku na zalogi.

Kako pripraviti

Mango uporabljajo pri pripravi številnih slaščic in sladoledov. Mango uživamo svež v sadnih solatah, zmešamo ga lahko z jogurtom ali mlekom. Zelo znan je mangov chutney, ki spominja na zelo začinjeno marmelado. Narezan ali pretlačen se poda k mesnim jedem, zlasti perutnini in ribam. Priporočamo ga tudi v smutijih ali sadnih koktejlih. Najlažje pa ga boste jedli, če ga po dolgem prerežete na tri dele in odstranite koščico. Meso razrežite v kockasto mrežo, mango obrnite navzven in … dober tek!

Kako shraniti

Mango Haden je trgan dozorel, zato ga je dobro porabiti hitreje kot sadeže, ki jih navadno kupite v naših trgovinah. Za daljšo življenjsko dobo zrelega postavimo v hladilnik.

Dodatne informacije

Paket Mango

1 kos, 5 kosov, 9 kosov

Morda vam bo prav tako všeč…

  • Avokado
    Trenutno ni zaloge

    Bio Avokado 1 kos