Bio Jajca 10 kom.

4,20 

Trenutno ni zaloge

Ni na zalogi

Šifra: 0451178928679 Kategoriji: ,
 

Opis

Opis

Jajce, eno najbolj hranljivih in zdravih živil nasploh, vir kvalitetnih beljakovin in maščob. Bio jajca znesejo kokoši, ki se prosto gibajo po vrtu oziroma kmetiji, ob tem pa je poglavitna prednost bio jajc to, da so kokoši, ki jih nesejo, krmljena s posebno krmo. Ta ne vsebuje gensko spremenjenih žit in antibiotikov ter drugih kemikalij, temveč izključno kakovostna. Rumenjaki bio jajc so zato običajno manj rumeni, saj kokoši hranijo predvsem s pšenico, brez dodatkov za barvo.

Zanimivost

Kokoš do 50-krat na dan obrne svoja jajca, da se rumenjak ne bi prijel na steno lupinice.

Država porekla

  • Slovenija

Kako pripraviti

Jajca uživamo kot trdo ali mehko kuhana, zelo priljubljena pa so tudi pečeno na oko (celo na domači pici) ali žvrkljana, kot omleta. Kar nekaj jedi je, v katerih so jajca surova, kot na primer v slastni domači majonezi.

Kako shraniti

Bio jajca tako kot običajna shranjujemo v suhem prostoru, kjer niso izpostavljena pretirani svetlobi ali toploti. Nič pa ni narobe, če jih hranimo tudi v hladilniku

Hranilna vrednost

Beljak sestoji skoraj samo iz beljakovin, od tod tudi ime. Je priljubljen naravni vir beljakovin med aktivnimi ljudmi. Sestoji iz približno 55 % maščob, 35 % beljakovin in 10 % hidratov. Velika večina vitaminov in mineralov je v rumenjaku, zato je pomembno, da ga vključimo v prehrano.

Morda vam bo prav tako všeč…

  • veganska majoneza z olivami
    Trenutno ni zaloge

    Bio Majoneza Veganska – z Olivami 260 g