Opis
Opis
Mlet v mlinu na kamnu. Rumen koruzni zdrob (polenta) pridelan v Sloveniji po načinu ekološke pridelave je nekakšna prehodna oblika med celim koruznim zrnom in koruzno moko. Koruzni zdrob sestavljajo večji delci grobo mletega meljaka, ki vsebuje veliko ogljikovih hidratov, delež maščobe pa je nizek.
Država porekla
- Slovenija
Kako pripraviti
Zdrob uporabite za pripravo polente, žličnikov in narastkov. Kuhajte ga v vreli vodi cca. 10 do 15 minut. Zdrob ni termično (toplotno) obdelan (kot npr. instant zdrob), zato je čas kuhanja malo daljši.
Shranjevanje
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Sestavine
Bio koruzni zdrob.
Hranilna vrednost
Na: 100 g |
|
Kalorije: 329 kcal |
|
Skupaj maščobe: 66 g |
|
Nasičene maščobe: 0.1 g |
|
Polinenasičene maščobe: ni podatka |
|
Mononenasičene maščobe: ni podatka |
|
Holesterol: ni podatka |
|
Natrij: 0.01 g |
|
Kalij: ni podatka |
|
Ogljikovi hidrati: 66 g |
|
Prehranske vlaknine: 9.4 g |
|
Sladkor: 0 g |
|
Beljakovine: 9 g |
|
Vitamin A: ni podatka |
Vitamin C: ni podatka |
Kalcij: ni podatka |
Železo: ni podatka |
Vitamin D: ni podatka |
Vitamin B6 ni podatka |
Kobalamin: ni podatka |
Magnezij ni podatka |