Opis
Opis
To je tradicionalna makedonska jed. Pripravljena je s svežim fižolom in ga je mogoče najti v vseh restavracijah v Severni Makedoniji.
Država porekla
- Makedonija
Kako pripraviti
Preložite v ognjevarno posodo, postavite v pečico na 200°C za 30 minut in uživajte v tradicionalni makedonski specialiteti Tavče Gravče.
Shranjevanje
Po odprtju shranite v hladilniku.
Sestavine
BIo fižol 90 %, bio sončnično olje, bio čebula, bio peteršilj, bio paprika, bio črni poper, sol. Lahko vsebuje sledi bio zelene, bio gorčičnega semena in bio sezamovega semena.
Hranilna vrednost
Na: 100 g | |
Kalorije: 254 kcal | |
Skupaj maščobe: 9.6 g | |
Nasičene maščobe: 2.3 g | |
Polinenasičene maščobe: ni podatka | |
Mononenasičene maščobe: ni podatka | |
Holesterol: ni podatka | |
Natrij: ni podatka | |
Kalij: ni podatka | |
Ogljikovi hidrati: 20 g | |
Prehranske vlaknine: ni podatka | |
Sladkor: 3 g | |
Beljakovine: 7.2 g | |
Vitamin A: ni podatka | Vitamin C: ni podatka |
Kalcij: ni podatka | Železo: ni podatka |
Vitamin D: ni podatka | Vitamin B6 ni podatka |
Kobalamin: ni podatka | Magnezij ni podatka |