Bio Rožmarin Zelišče

5,00 

Trenutno ni zaloge

Ni na zalogi

Šifra: 0798676545651 Kategorije: , ,
 

Opis

Opis

Prijetno dišeči zimzeleni grm rožmarin uspeva po vsem Sredozemlju, gojijo ga tudi po vrtovih. Rožmarin je nadvse cenjena začimba. Njegove cvetove in igličaste liste pa lahko uporabljamo tudi v zdravilne namene. Zlasti v ljudskem zdravilstvu ga uporabljajo za hitrejše celjenje ran in izpuščajev, izboljšanje prebave in izboljšanje prekrvavitve.

Ker rožmarin potrebuje kar nekaj časa in nege, da se iz potaknjenca razvije grmičasta rastlina, je cena zelo odvisna od njegove velikosti.

Zanimivost

V Sloveniji rožmarin najdemo po prisojnih, kamnitih pobočjih v Primorju, kjer ga pogosto uporabljajo tudi za žive meje.

Država porekla

Domače – Ekološka kmetija Avšič

Kako pripraviti

Uporabni deli rožmarina v zdravilne namene so njegovi cvetovi in listi. Cvetove nabiramo, ko so v polnem razcvetu, nato jih posušimo. Vedno zelene liste lahko nabiramo kadarkoli čez leto. Če jih ne uporabljamo svežih, jih posmukamo z vejic in jih hitro posušimo. Hranimo jih v dobro zaprtih posodah. Posušeni listi imajo značilen aromatičen vonj in aromatičen, rahlo grenak okus.

Negovanje

V dostavi vas bo pričakala že ukoreninjena rastlina. Rožmarin zalivajte vsak teden ali dva, rastlina ni tako občutljiva in se jih lahko zemlja v vmesnem obdobju izsuši. Rastlina ne bo uspevala, če bodo njene korenine daljši čas mokre. Če boste rastlino presajali priporočamo, da jo zaradi našega podnebja z zimsko zmrzaljo posadite v posode, da ga v hladnem delu leta lahko umaknete na toplo. Ker obožuje veter in zračnost, se bo rožmarin najbolje počutil v preprostem loncu iz terakote na mestu, ki bo vsaj 6-8 ur dnevno neposredno izpostavljeno sončnim žarkom.

Dodatne informacije

Teža 0.001 kg