Bio Timijan Citronski Zelišče

2,50 

Trenutno ni zaloge

Ni na zalogi

Šifra: 9876543234512 Kategoriji: ,
 

Opis

Opis

Timijan ali materina dušica je skupno ime za mnoge samorasle oblike timijana. Za vrtni timijan pa se uporablja Thymus vulgaris L in ta vas bo počakal tudi v vaši dostavi. Botaniki si še vedno niso enotni in izraza materina dušica ter timijan, ne enačijo. Materina dušica ponavadi rečemo divji rastlini medtem, ko je ime Timijan rezervirano za vrtnino.

Zanimivost

Timijan pri nas najdemo tudi v naravi, k nam so ga namreč v 11. stoletju prinesli benediktinci iz bližnjega vhoda.

Država porekla

Domače – Kmetija Avšič

Kako pripraviti

Timijan uporabljamo v kulinarične namene kot začimbo za divjačino, jetra, jetrne paštete, nadeve za perutnino, perutnino, jedi iz stročnic, paradižnika, zelene paprike. Lahko uporabljamo sveže sesekljane liste ali pa suhe.

Negovanje

Velika možnost je, da mu bo v lončku, v katerem bo prišel do vas, pretesno. Če ga boste hitro porabili, ga prestavite na sončno mesto in zalivajte le, ko se mu bo zemlja popolnoma posušila. 

Timijan je sicer tudi eno lažjih zelišč za gojiti, zato priporočamo, da ga posadite v večji lonček ali celo na vrt (v tem primeru ga je potrebno pozimi pokriti). Uspeval bo kjerkoli, kjer bo imel dosti svetlobe, paziti je treba le, da se ga preveč ne zaliva.

Dodatne informacije

Teža 0.001 kg