Bio Buča Maslenka 1 kos

2,50 

Trenutno ni zaloge

Ni na zalogi

Šifra: 1407271960640 Kategorija:
 

Opis

Opis

Oranžen plod v obliki kremaste, slastne buče. Buče maslenke veljajo za jesenski plod in so precej drugačne od poletnih, saj imajo trdo lupino, ki ni primerna za uživanje. Ravno zaradi trše lupine so dlje časa obstojne. Zato so sprva lep kompliment našim bivalnim prostorom, nato pa jih vključimo v jesenske jedi.

Zanimivost

Njen maslen okus spominja na lešnike! Zato je primerna tudi za pripravo sladic, pit in marmelad ter nadevov.

Država porekla

Italija

Sezona 

September – December

Kako pripraviti

Lahko jo skuhamo ali spečemo, zmešamo v kremast pire, skuhamo enolončnico ali pa juho (najsi bo to kremna ali pa bistra s večjimi koščki), pečemo jo na žaru, kot ocvrto, za pite, zavitke. Iz njih izdelujemo tudi bučno olje. Lahko pa jo preprosto dodamo k drugim jedem za jesenski priokus.

Kako shraniti

Zaradi trše lupine ima dober ščit in dolgo obstojnost. Hranimo jo v hladnejšem in temnejšem predelu v kuhinji. Ni potrebe, da je to hladilnik.

Hranilna vrednost

Maslena buča je izredno hranilna. Notranjost je polna vitaminov A in C, provitaminom A, folatom in kalijem Ne vsebuje maščob in holesterola in velja za nizkokalorično živilo, saj 100 g bučnega mesa vsebuje zgolj 44 kcal. Bučna semena pa so polna beljakovin in za srce zdravih maščob. Imajo visoko vsebnost antioksidantov in podpirajo zaščitne mehanizme telesa proti stresu.

Dodatne informacije

Teža 1.4 kg