Opis
Opis
Naši azijski (vrsta) jajčevci prihajajo z Ekološke Kmetije Avšič, torej s samega obrobja Ljubljane. Azijski jajčevec se od navadnega razlikuje po svoji obliki. Ta je bolj podolgovata, podobna kumari. Jajčevci naj bi izhajali iz Indije, kjer jih lahko najdemo tudi v naravi. Prvi zapisi o njih izvirajo iz Kitajskih tekstov in naj bi bili stari že 1500 let.
PRIDELEK JE OBRAN MANJ KOT 24 UR PRED DOSTAVO
Zanimivost
Cvet in listi rastline so v večjih količinah strupeni.
Država porekla
Slovenija
Kako pripaviti
Jajčevec sicer nima intenzivnega okusa, se pa odlično navzame okusa, karkoli kuhamo z njim. Zato je odličen razkuhan v omakah. Mi našega narežemo na “rangiri” način in ga pripravimo v česnovi omaki – Kitajci bi bili ponosni.
Kako shraniti
Jajčevce se obira zrele, zato jih shranite na shuhem hladnem mestu, da jim podaljšate rok trajanja.
Hranilna vrednost
Jajčevec skoraj ne vsebuje ne mikro niti makro hranil. Kar pomeni, da je nizko kaloričen, prav tako ne vsebuje niti veliko vitaminov niti mineralov. Zato se mu ne prepisuje nekih zdravilnih učinkov.
Na: 100g (mesa) | |
Kalorije: 24 kcal | |
Skupaj maščobe: 0,2 g | |
Nasičene maščobe: 0 g | |
Polinenasičene maščobe: 0,1 g | |
Mononenasičene maščobe: 0 g | |
Holesterol: 0 mg | |
Natrij: 2 mg | |
Kalij: 229 mg | |
Ogljikovi hidrati: 6 g | |
Prehranske vlaknine: 3 g | |
Sladkor: 3.5 g | |
Beljakovine: 1 g | |
Vitamin A: 23 IU | Vitamin C: 2.2 mg |
Kalcij: 9 mg | Železo: 0.2 mg |
Vitamin D: 0 IU | Vitamin B6 0.1 mg |
Kobalamin: 0 µg | Magnezij 14 mg |