Opis
Opis
Naša paprika lahko zaradi hitre pretočnosti pride v zeleni, rumeni ali rdeči barvi. V času ko nimamo svojih paprik, jih uvažamo iz Italije.
Zanimivost
Sladka paprika je edina sorta paprike brez capsaicin-a. Kemikalije, ki vse druge naredi pekoče.
Država porekla
- Španija
Kako pripraviti
Paprika je odlična v solatah, omakah, dobro hrusta v sendvičih. Najboljša pa je, seveda, polnjena.
Shranjevanje
Zaužijte čimprej. Najdlje počaka v hladilniku.
Hranilna vrednost
Na: 100 g |
|
Kalorije: 31 kcal |
|
Skupaj maščobe: 0.3 g |
|
Nasičene maščobe: ni podatka |
|
Polinenasičene maščobe: ni podatka |
|
Mononenasičene maščobe: ni podatka |
|
Holesterol: ni podatka |
|
Natrij: ni podatka |
|
Kalij: ni podatka |
|
Ogljikovi hidrati: 6 g |
|
Prehranske vlaknine: 2,1 g |
|
Sladkor: 4,2 g |
|
Beljakovine: 1 g |
|
Vitamin A: ni podatka |
Vitamin C: ni podatka |
Kalcij: ni podatka |
Železo: ni podatka |
Vitamin D: ni podatka |
Vitamin B6: ni podatka |
Kobalamin: ni podatka |
Magnezij: ni podatka |