Zdrava dostava s Kmetije Avšič

Ekološko kmetovanje je bolj prijazno do okolja

Pri ekološki pridelavi posebno skrb namenjamo rodovitnosti prsti, še natančneje, njeni vrhnji humusni plasti. Zdrava humusna plast pa je tista, ki ima v sebi obilico raznolikih organizmov. Zato pri ekološkem kmetijstvu sodelujemo z naravo, namesto da delujemo proti njej.

Ekološka zelenjava je naša strast. Pridelana je na naši kmetiji pod popolnoma naravnimi pogoji in je vsak dan sveže nabrana. Bogata je z vitamini, minerali in vlakninami. Ima okus. Le sveža zelenjava vas dejansko nahrani, ohrani zdrave in pripravljene na nove izzive, ki so pred vami.

S pomočjo rastlinjakov veliko vrst zelene listnate zelenjave pridelujemo tudi v hladnejših obdobjih. Izkoristite moč zelenolistne zelenjave.

Trgovina prodajalna ekološke kmetije Avsic
Ekološke sadike Avšič

Naše kmetovanje

Lokalno je boljše za vse

Ker ne uporabljamo kemičnih fitofarmacevtskih pripravkov, naše kmetovanje:

  • ohranja pitno vodo – ekološka kmetija Avšič leži na vodovarstvenem področju v Savljah in na tem območju je konvencionalno kmetijstvo prepovedano;
  • varuje divje živali in tako ohranja naraven ekosistem;
  • ne onesnažuje okolja s kemičnimi snovmi;
  • potrebuje manj energije za vsak proizveden kilogram kakovostne hrane;
  • ohranja prst zdravo in bogato z mikroorganizmi, zato ne prihaja do procesov opustošenja tal in posledično do uhajanja CO2. Proces kopičenja CO2 je namreč možen le v živih tleh.

Ker veliko pridelkov iz naše ponudbe pridelamo sami na kmetiji v Savljah, imamo to možnost, da vam pridelke dostavimo isti dan, kot jih naberemo. Na ta način se mi izognemo posrednikom, vi pa dobite na mizo povsem svežo zelenjavo in sadje, torej najboljše, kar lahko. Skupaj tako zmanjšamo ogljični odtis, to pomeni število prevoženih kilometrov in ur hlajenja, ki se jih porabi za uvoženi pridelek.

Hranilna vrednost sadja in zelenjave je odvisna tudi od svežosti. Bolj kot sta zelenjava in sadje sveža, več vsebujeta ohranjenih vitaminov, mineralov in encimov ter večja je njuna hranilna vrednost.

Več, kot se informiramo in razumemo, kaj pomeni ekološka pridelava, bolj cenimo in smo hvaležni za pridelke. 

Izognimo se uporabi plastike

Nudimo vam EKOLOŠKO, LOKALNO PRIDELANO HRANO, BREZ NEPOTREBNE EMBALAŽE pripeljano DO VAŠIH VRAT, saj mislimo, da je to najbolj prijazen način za vse, sploh pa za okolje v katerem živimo.

Ker vsako dostavo pripravimo sami pri nas na kmetiji, imamo možnost, da embalažo uporabimo le tam, kjer je to nujno potrebno. Odločili smo se, da ne bomo uporabljali plastike, ampak le les, karton in bio razgradljivo plastiko. Vso embalažo nam lahko vrnete, mi pa jo bomo ponovno uporabili oz. vrnili dobavitelju.

Naše običajne dostave pridejo v sicer nepovratnih lesenih gajbicah, a smo jih vedno zelo veseli, če najdejo pot nazaj do nas.

Narekovaji

Odločili smo se, da bomo uporabiljali le naravi prijazne materiale.

Vabimo vas, da si preberete več o naši embalaži.