Zelenjavna juha za razstrupljanje

Naslednje sestavine naj bodo najkvalitetnejše:

1. Bio kokosovo olje

2. Bio rdeča čebula

3. Bio korenje

4. Bio ohrovt

5. Bio peteršilj

Zelenjavna juha za razstrupljanje

JUTRO JE LAHKO TUDI TAKŠNO

Gotovo se vam je že zgodilo, da ste naslednje jutro obžalovali prejšnjo noč.

Sploh, če ste jo prekrokali, vmes globoko gledali v kozarce in pred odhodom v posteljo še kaj mastnega in neprimernega pojedli. Kar naj vas malo boli glava, naj bo to opozorilo, da niste več tako mladi, da bi ga lahko brez posledic žurali celo noč 😂.

Mi pa vam v pomoč pri “cajtanju” ponujamo spodnji recept, ki preverjeno deluje.

Razstrupite se z najboljšo zelenjavno juho vseh slabih juter in dopoldnevov – kot nalašč za nego telesa in vrnitev nazaj med žive, čile in zdrave. Ta domači recept za juho enolončnico je poln zdrave zelenjave in zelišč.

Ta juha pomaga tudi, če ste v zadnjih dneh pojedli preveč sladkarij ali ogljikovih hidratov, saj ima vsega skupaj le 30 gramov ogljikovih hidratov. Juha je tudi veganska, ekološka, brez GMO, low carb in čeprav ne vsebuje mesa primerna tudi za paleo jedce.

KAKO DELUJE?

Najbolj razstrupljevalna zelenjava v tej juhi je listnata, torej so to ohrovt, brokoli in zelena. Korenje doda barvo in polnost, prikliče nazaj tudi najbolj boleče spomine, medtem ko limona, kurkuma in ingver dodajo lep pik in pomagajo okrepiti vaš imunski sistem.

Kurkuma vemo, da deluje protivnetno, antioksidativno, protivirusno in je velika ojačevalka imunosti. Ingver pomaga pri prebavi in lahko izboljša absorpcijo esencialnih hranil. Začimbe in sveža zelišča pa povežejo okuse.

Če pa ne morete brez mesa, lahko to juho postrežete tudi kot prilogo k pustemu mesu, kot sta piščanec in puran ali kot so ribe.

Skupni čas priprave: 30 min

Recept:

Zelenjavna juha za razstrupljanje

SESTAVINE:

  • hladno stiskano oljčno ali bio premium kokosovo olje
  • 1/2 bio bio rdeče čebule, narezane na kocke
  • 2 stroka bio česna, sesekljana
  • 1/2 žlice svežega bio ingverja, olupljenega in zmletega
  • 2 skodelici sesekljane bio stebelne zelene
  • 1 skodelica sesekljanega bio korenja
  • 3 skodelice bio brokolijevih cvetov
  • 1 skodelica bio cvetačnih cvetov
  • 1/2 čajne žličke bio kurkume po želji ali po okusu
  • 200 g pločevinka na kocke narezanega ekološkega paradižnika s čim manj soli
  • 4 skodelice vode
  • rožnata himalajska sol ali morska sol po okusu
  • svež mlet črni poper po okusu
  • 2 skodelici bio ohrovta brez pecljev in natrganega na koščke
  • 1 skodelica sesekljanega bio rdečega zelja
  • sok iz 1/2 majhne bio limone
  • pest sesekljanega bio peteršilja

Priprava:

V večji lonec dodajte olje in prižgite ogenj na srednje.

Dodajte čebulo, česen in ingver.

Pražite 2 minuti, občasno premešajte.

Dodajte zeleno, korenje, brokoli in cvetačo.

Premešajte in kuhajte približno 2-3 minute, dokler se zelenjava rahlo ne zmehča.

Vmešajte kurkumo in na kocke narezan paradižnik.

Dodajte vodo in zavrite.

Zmanjšajte ogenj in kuhajte 10-15 minut oziroma dokler zelenjava ni mehka.

Primešajte začimbe, sol in poper po okusu, ohrovt, zelje in limonin sok, ampak šele ob zadnjih 2-3 minutah kuhanja.

Postrezite vroče s sesekljanim peteršiljem.

Zelenjavna juha za razstrupljanje