Recent Posts

POGLEJ NAŠO PONUDBO

Zdrava Dostava s Kmetije Avšič - odgovorno do okolja

Nudimo vam EKOLOŠKO, LOKALNO PRIDELANO HRANO, BREZ NEPOTREBNE EMBALAŽE pripeljano DO VAŠIH VRAT, saj mislimo, da je to najbolj prijazen način za vse, sploh pa za okolje v katerem živimo. 

 

Ekološko kmetovanje je bolj prijazno do okolja

 

Pri ekološki pridelavi posebno skrb namenjamo rodovitnosti prsti, še natančneje, njeni vrhnji humusni plasti. Zdrava humusna plast pa je tista, ki ima v sebi obilico raznolikih organizmov. Zato pri ekološkem kmetijstvu sodelujemo z naravo, namesto da delujemo proti njej. Ker ne uporabljamo kemičnih fitofarmacevtskih pripravkov, naše kmetovanje:

 

  • ohranja pitno vodo - ekološka kmetija Avšič leži na vodovarstvenem področju v Savljah in na tem območju je konvencionalno kmetijstvo prepovedano;
  • varuje divje živali in tako ohranja naraven ekosistem;
  • ne onesnažuje okolja s kemičnimi snovmi;
  • potrebuje manj energije za vsak proizveden kilogram kakovostne hrane;
  • ohranja prst zdravo in bogato z mikroorganizmi, zato ne prihaja do procesov opustošenja tal in posledično do uhajanja CO2. Proces kopičenja CO2 je namreč možen le v živih tleh.

 

Vabim te, da si več o ekološkem kmetovanju prebereš na tej povezavi.


Lokalno je boljše za vse

 

Ker veliko pridelkov iz naše ponudbe pridelamo sami na kmetiji v Savljah, imamo to možnost, da vam pridelke dostavimo isti dan, kot jih naberemo. Na ta način se mi izognemo posrednikom, vi pa dobite na mizo povsem svežo zelenjavo in sadje, torej najboljše, kar lahko. Skupaj tako zmanjšamo ogljični odtis, število prevoženih kilometrov in ur hlajenja, ki se jih porabi za uvoženi pridelek. Izognimo se uporabi plastike

 

Ker vsako dostavo pripravimo sami tu na kmetiji, imamo možnost, da embalažo uporabimo le tam, kjer je to nujno potrebno. Odločili smo se, da ne bomo uporabljali plastike, ampak le les, karton in bio razgradljivo plastiko. Vso embalažo nam lahko vrnete, mi pa jo bomo ponovno uporabili oz. vrnili dobavitelju.  

Naše običajne dostave pridejo v sicer nepovratnih lesenih gajbicah, a smo jih vedno zelo veseli, če najdejo pot nazaj do nas. Priporočamo pa vam zakup našega povratnega zabojčka.

 

Program lesene povratne embalaže

 

Z namenom, da minimiziramo naše onesnaževanje, smo razvili tudi preprost program povratnih ročno izdelanih gajbic. Vsi tisti, ki si želijo sodelovati v našem “zero waste” programu ob nakupu dodate v svojo košarico izdelek “Lesen povraten zabojček”, plačate varščino in naslednja dostava že pride v njej. Ob naslednjem nakupu dodajanje ni več potrebno, saj bodo od takrat naprej vse dostave avtomatično prihajale v povratni embalaži. Na vas je le, da zabojček čuvate in nam ga vrnete ob naslednji dostavi. 

 

 

Leseni povraten zabojček je bolj obstojen, zato lahko preživi veliko več dostav, kot običajna nepovratna gajbica.  V trgovini, ga najdeš tukaj.
Dostava, s katero prihranimo kilometre

 

Zdrava pamet nam pove in študije potrjujejo, da je prav zadnji korak živilske verige, nabavljanje živil za lastno gospodinjstvo, najpotratnejši. Vsak posameznik opravi določeno število kilometrov do trgovine in v seštevku je to gotovo precej več kot naš dostavni kombi, ki razvozi sadje in zelenjavo po Ljubljani ter okolici. 

 

 Hvala, ker se zanimaš za okolju bolj prijazen način, prehranjevanja. Vabim te, da si prebereš naš zapis o ekološkem kmetovanju.

Next Post → ← Previous Post