Recent Posts

POGLEJ NAŠO PONUDBO

7 pozitivnih lastnosti kurkume

Kurkuma je eno od od tistih zelišč o katerem se mnogo govori v zadnjih letih. Kar ne preseneča glede na vrsto pozitinih učinkov kurkume na telo o katerih pogosto slišimo; zniževanje inflamatornega stanja, zaščita pred kognitivnim razkrojem, pomoč pri depresiji, bolečini, staranju, prebavnih motnjah in rakavih obolenjih, med drugim.    Ampak ali lahko verjamemo vsem tem trditvam? Podrobnejši ogled potrjenih dejstev veleva da lahko.   Kurkuma je eno od najbolj hranil polno zelišče. Vsebuje protein, vitamin C, Vitamin B6, kalcij, železo, vlaknine, sol, kalij, magnezij in mangan.   Poleg tega je kurkuma eno od najbolj raziskanih zelišč v medicinski literaturi....

Preberi več

Od polja, do mize v manj kot 24 urah.🧑‍🌾

Svežina = Kakovost = Neverjeten okus Ker bi ti radi ponudili pridelke na samem višku njihove EKO svežine, smo se povezali z Kmetijo Avšič, da ti ponudimo sveže nabrane pridelke, ki so pred manj kot 24 urami, še viseli na svojem peclju. Te pridelke lahko najdeš v meniju trgovine pod kategorijo "S polja na mizo v 24 ur"   Svežina je eden najpomembnejših kriterijev kakovosti. Najbolj ključno vlogo pa igra,  ko pride do okusa pridelka oz. tvoje jedi.   Se spomniš “babičnega paradižnika”? Ne bodi presenečen, a ona ni imela magične sorte, niti skrivne metode pridelave. Le dozorel ji je na bilki,...

Preberi več

Shakshuka 🍳

Sofisticiran zajtrk, lahko kosilo ali preprosta večerja  Obstaja neskončno receptov za jed, ki ji rečemo Shakshuka (beremo: Šakšuka). Vse imajo skupni dve sestavini: jajca in paradižnik. Ostale prilagodimo glede na to: na katerem kontinentu živimo, kaj imamo v hladilniku in naši trenutni inspiraciji.  Preprosta jed je odlična za kuharja začetnika. Ta lahko brez slabe vesti eksperimentira, spoznava osnovne sestavine in odkriva nove okuse, konča pa z odlično pojedino in mojstrsko instagram fotko. Za “podvig” potrebuješ: 6 Jajc 700 g Bio Paradižnika oz. pol-kilsko konzervo pelatov 1 Bio Čebulo2-3 stroke Bio ČesnaSolPoperDrugo zelenjavo (priporočamo: papriko/ bučke, špinačo, gobe...)Mešanico začimb po trenutnem navdihu. (Eksperimentiraj...

Preberi več