Recent Posts

POGLEJ NAŠO PONUDBO

Kifeljčar s skuto 🥔

Top izbira vsakega hitečega gurmana 🏃💨

Svoj čas prihraniš s tem, da ni potrebno olupiti krompirja, med pripravo pa lahko postoriš še kaj drugega.
 
Kifeljčar tvori odlično kombinacijo z vsemi mesninami, ribami in ostalo zelenjavo. Za popolno poletno kombinacijo pa ti priporočamo, da ga kombiniraš s svežim sirom za žar ali s svežo skuto. To smo pripravili kar sami in rezultat je bil za prste polizat.


Seveda imaš na voljo tudi pomočnike - eko borce Zdrave dostave. Vse sestavine, ki jih potrebuješ za pripravo eko obroka, lahko naročiš v naši trgovini, mi pa ti jih dostavimo na dom. Ekološki Kifeljčar iz kmetije Avšič je na voljo le en mesec v letu.


Kupi Kifeljčar 


 
 

 Za skuto potrebuješ

svež drobnjak po okusu
rdeča paprika v prahu po okusu

Priprava skute: 

Poišči dovolj veliko posodo in vanjo vlij 3 litre mleka. Segrej ga na srednjem ognju in ga odstavi, ko začne malo brbotati. Vanj vlij 60 ml jabolčnega kisa in hitro boš opazil delce skute, ki bodo priplavali na vrh.  Tako jo pusti stati še pol ure, nato pa jo odcedi, zmešaj z naseckano mlado čebulico in česnom ter začini po okusu. Postavi jo na hladno.

   
   

   In za krompir:

  1 kg bio kifeljčarja
  2 žlici bio rastlinskega olja
  1 vejica svežega rožmarina
  ščep himalajske soli
  origano po okusu
  poper po okusu

  Peka krompirja: 

  Kifeljčarja vrzi (če ga ne vržeš, ne deluje 😉) v hladno vodo in ga očisti. Pri tem pa pazi, da ne poškoduješ njegove lupinice. Osuši ga v čisti krpi in ga zakotali na pekač. Prelij ga z oljem, posoli in začini po okusu. Eko borci priporočamo, da med krompirčke skriješ nekaj vejic rožmarina ter ga posuješ z origanom in poprom. Tako pripravljenega porini v pečico na 200 stopinj za 40 min, vmes pa dvakrat premešaj.
   
  Ko je kifeljčar pečen, ga skupaj s skuto postrezi eko-jedcem.🚀


   

  Pa dober tek, tvoji Eko Borci!💚

   Next Post → ← Previous Post