Recent Posts

POGLEJ NAŠO PONUDBO

Lubenica izgubila peške in pristala na sodišču 🍉

Na zatožno klop so posedli brezsemensko lubenico – najsoščnejšo predstavnico buč. Osumljena je pobega iz laboratorija in prevzema lažne BIO identitete. Pa res zavaja ljudi in živi pod krinko?


Narava kot njen zagovornik je dokaz, da sadje brez pešk obstaja že vrsto stoletij, razlog za njihov nastanek pa so križanja sort in naključne mutacije. Določene sorte so res potrebovale genetski poseg laboratorijskih delavcev, lubenica pa je ena tistih, ki je to storila sama in to povsem po naravni poti. Vseh nepeškatih pridelkov zato vendarle ne moremo metati v isto neekološko košaro.

V zadnjih 50 letih je mini lubenica z nerazvitimi peškami postala vse bolj priljubljena med njenimi jedci. Kmetovalci pa so seveda njenim ljubiteljem želeli ugoditi, zato so namensko združili cvetni prah dvo-kromosomske ter štiri-kromosomske lubenice in nastala je njuna tro-kromosomska potomka. 

Ta je bila odrešena velike nadloge – majhnih črnih pešk. Čeprav je zaradi tega precej manjša od njenih predhodnic, je na ta račun še bolj okusna in zaželena.

Glavni tožilec, velik privrženec ekološko pridelani hrani, jo je zato oprostil obtožb in jo spustil na prostost. Tako lahko rdečemesna buča brezskrbno vandra v vsako košarico slehernega ekoljubca.

 Če še nisi poskusil mini lubenice jo lahko naročiš tukaj. 🍉

Next Post → ← Previous Post